Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

kyocera
Diamentowa elektryczna ostrzałka do noży Kyocera
Dodaj do koszyka

Diamentowa elektryczna ostrzałka do noży Kyocera

265,88  z VAT
kyocera
Dodaj do koszyka

Diamentowa ręczna ostrzałka do noży Kyocera

118,68  z VAT
Promocjakuchenprofi
Ostrzałka do Noży Dwustopniowa, Ceramiczna, Śred. 6,5 X 6 cm Küchenprofi
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży dwustopniowa, ceramiczna, śred. 6,5x6cm Küchenprofi

59,36  z VAT
joseph-joseph
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży Joseph Joseph

109,48  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży kamienna WMF

349,59  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży WMF

202,38  z VAT
zassenhaus
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży, 2 ostrza Zassenhaus

73,82  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży, Gourmet WMF

110,39  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka do noży, Spitzenklasse Plus WMF

248,39  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka stalowa 23cm, Grand Gourmet WMF

385,48  z VAT
wmf
Dodaj do koszyka

Ostrzałka, Gourmet WMF

275,99  z VAT
Twoje noże są tępe ? Przyszedł czas na wymianę? Nie koniecznie. Każdy, nawet najlepszej jakości nóż kiedyś się stępi. Rozważ zakup ostrzałki do noży. Zaoszczędzisz, dając drugie życie tym, które już masz, a pięknie pokrojone warzywa czy mięso będą ozdobą Twojego stołu. Ostrzenie noży z takim urządzeniem nie będzie dla Ciebie żadnym problemem.

Rodzaje ostrzałek do noży kuchennych 

Ostrzałki do noży, które aktualnie możesz spotkać na rynku, różnią się od siebie przede wszystkim swoją budową. Ich konstrukcja  ma wpływ na sposób użytkowania. Pozwala ona szybko i sprawnie naostrzyć nóż, a innym razem musisz się uzbroić w cierpliwość, żeby to zrobić. Pod względem konstrukcji i sposobu działania wyróżnia się dwa podstawowe typy ostrzałek - ręczne oraz elektryczne. Ostrzałki ręczne nie tak dawno cieszyły się dużą popularnością. Większość z nas zna tradycyjne osełki. Jest to jeden z  najprostszych sprzętów pod kątem budowy, a także użytkowania, do ostrzenia noży. Są one kamienne lub wykonane z bryły ukształtowanej z ziaren ściernych. W ten sposób masz możliwość naostrzyć, wyszlifować oraz wypolerować ostrze noża. Ziarna diamentowe,  ścierne, kwarcowe, czy korydowe mogą być zlepione ze sobą specjalnym ceramicznym spoiwem. Poza tradycyjną osełką w kategorii ręczne ostrzałki znajdziesz jeszcze japońskie kamienie wodne. Jest to  rodzaj profesjonalnej ostrzałki do noży japońskich. Kolejnym rodzajem ostrzałki jest ostrzałka prętowa. W tym przypadku powierzchnia ostrząca umieszczona jest  na charakterystycznym, grubym i długim drucie. Ostrzałka elektryczna jest zdecydowanie bardziej komfortowym urządzeniem. Jej obsługa jest prostsza, czasami ograniczona wręcz do przycisków start i stop.  Ostrzałki elektryczne same wymuszają prawidłowy kąt ostrzenia noży. Posiadają antypoślizgową podstawę, dzięki czemu nie przesuwają się po blacie.   Ostrzałka do noży masarskich jest podstawowym narzędziem przydatnym do ostrzenia noży o różnej długości ostrzy. Wykonana jest z materiałów ściernych połączonych spoiwem Są one bardzo wydajne i łatwe w obsłudze. Gwarantują precyzyjne i dokładne ostrzenie. Proces ostrzenia noża uzyskiwany jest w tym przypadku za pomocą specjalnego wyprofilowania, a także poprzez użycie materiałów najwyższej jakości. 

Zalety ostrzałek do noży

Decydując się na zakup ostrzałki, zwróć uwagę na rodzaj noży, które preferujesz w swojej kuchni; używasz noży ze stali czy noży ceramicznych. Zapoznaj się z opiniami, które ułatwią Ci wybór urządzenia. Ostrzałki ręczne są tańsze, musisz jednak pamiętać, że ich użycie wymaga więcej wprawy niż podczas ostrzenia noży ostrzałką elektryczną. Prowadnice zadbają o prawidłowy kąt ostrzenia. Zadbaj, aby Twoja ostrzałka była solidnie wykonana i wytrzymała. Profesjonalna ostrzałka do noża naostrzy również Twoje noże zakończone ząbkami. Kieruj się więc jej jakością, a posłuży Ci przez kolejne lata.