Revol, rodzinna firma we Francji, została założona w 1789 roku, a jej doświadczenie i know-how doprowadziły do perfekcji materiałów do gotowania i pieczenia. Rezultatem jest wykwintna porcelana, która gwarantuje, że nawet początkujący kucharz może osiągnąć wspaniałe kulinarne kreacje, które pozostawią niezatarte wrażenie na gościach. Ulubione przepisy nie będą już narażone na nierównomierne rozgotowanie lub niedogotowanie.
Niewiele firm może szczycić się, że pracuje wyłącznie z naturalnych surowców. Tak jest jednak w przypadku Revol, który z rozmachem, jak i pasją przeobraża skrupulatnie dobierane kaoliny, kwarc i skaleń. Glina, a w szczególności kaolin, są dobierane ze względu na ich czystość i wyjątkowe właściwości. Eksperci Revol wybierają go swoim wytrawnym okiem ze względu na jego kolor: tak biały, jak to tylko możliwe. Jeśli chodzi o kwarc, jest on pozyskiwany lokalnie, niedaleko obecnej fabryki w Drôme. Revol pozostaje jednym z niewielu producentów porcelany we Francji i na świecie, który wytwarza własne formuły past. Manufaktura produkuje również własne emalie, oparte na kolorowych pigmentach i tlenkach, oferując w ten sposób nieskończone pole do popisów w poszukiwaniu efektownych renderingów i tekstur.
Wykonane ze zdrowego materiału, nie uwalniają żadnych chemikaliów ani metali ciężkich, nie wchłaniają jedzenia, tłuszczu ani zapachów. Podstawa i pokrywka są wykonane z porcelany, co zapewnia zdrową opcję gotowania! A styl jest jednocześnie bardzo nowoczesny i elegancki
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.