Żelazna patelnia ze stalową rączką
* żelazo doskonale nadaje się do szybkiego smażenia w wysokich temperaturach – sprawdzi się szczególnie dobrze do przygotowywania steków i warzyw,
* ergonomicznie ukształtowana, lekko uniesiona rączka zapewnia wygodę użycia,
* może być używana na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, a także w piekarniku do 300°C,
* objęta 5-letnią gwarancją,
* ze względu na właściwości żelaza, ważne jest stosowanie się do instrukcji użycia:
** patelni nie należy myć w zmywarce, ponieważ może to powodować rdzewienie,
** po każdym użyciu patelnię należy umyć i dokładnie osuszyć,
** przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni woskową powłokę – w tym celu należy zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń na kilka minut, a następnie zetrzeć powłokę gąbką lub szczoteczką,
** przed pierwszym użyciem należy wytworzyć na patelni warstwę patyny poprzez trzykrotne podgrzewanie trzymilimetrowej warstwy oleju (przed każdym ponownym podgrzaniem poczekać, aż olej ostygnie).
Wymiary: 5 x 28 cm (wys. x śr.)
Materiał: żelazo, stal nierdzewna
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.