Rondel z pokrywką, stal nierdzewna/szkło, 2,0 l, śred. 16 cm, Kuchenprofi

202,31  z VAT

Rondel, stal nierdzewna, 2,6 l, Kela

237,51  z VAT

Rondel 16cm, Stile Mepra

455,00  z VAT

Rondel 14cm, Stile Mepra

445,00  z VAT

Rondel 16cm, Sinfonia, indukcja Moneta

142,61  z VAT

Rondel z pokrywką 16cm, Mamla, indukcja Moneta

311,88  z VAT

Rondel 16cm, Accordo, indukcja Moneta

265,88  z VAT

Rondel niski z pokrywką 26cm, Lirica, indukcja Moneta

459,07  z VAT

Rondel z pokrywką 16cm, Lirica, indukcja Moneta

275,08  z VAT

Rondelek 16cm, Recy, indukcja Moneta

179,41  z VAT

Rondel 16cm Rose Gold Diamant, indukcja Moneta

238,28  z VAT

Rondel 16cm, Yes!, indukcja Moneta

161,01  z VAT

Rondel FT Compact red 18cm, czerwony WMF

462,34  z VAT

Rondel 20cm, Compact Cuisine WMF

418,66  z VAT

Rondel 16cm, czarny, Fusiontec Functional WMF

610,93  z VAT

Rondel z przykrywką 1,2l Mini WMF

174,78  z VAT

Rondel 0,9l Mini WMF

139,83  z VAT

Rondel, śred.18cm, 1,5l Küchenprofi

117,83  z VAT

Rondelek, 1l, śred. 16cm Küchenprofi

100,23  z VAT

Rondelek, 0,7l, śred. 14,5cm Küchenprofi

96,71  z VAT

Rondelek, 0,5l, śred. 12cm Küchenprofi

86,15  z VAT

Rondelek, 0,25l, śred. 10cm Küchenprofi

73,82  z VAT

Żeliwny rondelek i pędzel silikonowy do marynaty, 13x23x6,5cm, 0,4l Küchenprofi

123,11  z VAT

Rondelek do mleka i kawy po turecku, 0,7l Küchenprofi

114,32  z VAT

Rondelek do mleka i kawy po turecku, 0,4l Küchenprofi

82,63  z VAT

Rondelek do mleka i kawy po turecku, 0,2l Küchenprofi

68,55  z VAT

Rondel, stal nierdzewna, 1,8l, śred. 18x9cm Kela

211,12  z VAT

Rondel, stal nierdzewna, 1,3l, śred. 16x8cm Kela

193,52  z VAT

Rondel, stal nierdzewna, 0,8l, śred. 14x7cm Kela

167,11  z VAT

Rondel, stal nierdzewna, 0,6l, śred. 12x7cm Kela

149,51  z VAT
Rondelek kuchenny to niewielki garnek, zwykle z rączką, bez którego w kuchni ciężko sobie poradzić. Jest uniwersalny – może służyć jako garnek do gotowania mleka, podgrzania porcji obiadu czy roztopienia masła do ciasta. Większe rondle nadadzą się nawet do duszenia mięsa czy przygotowywania potraw w piekarniku. Wybór jest szeroki – od emaliowanych, pięknie zdobionych aż po nowoczesne – ze stali nierdzewnej. Rondelek – liczy się jakość Tego typu naczynia mają nam ułatwić i uprzyjemnić gotowanie. Warto zatem zaopatrzyć się w rondelek naprawdę dobrej jakości. Garnek z powłoką nieprzywierającą to podstawa – nie będzie przypalał potraw i będzie łatwy do czyszczenia. Podobne właściwości mają rondelki teflonowe – dzięki takiej powłoce możemy przygotowywać potrawy praktycznie bez tłuszczu, dzięki czemu są lżejsze i zdrowsze. Warto zaopatrzyć się przynajmniej w jeden tego typu garnek. Doskonałą jakość posiadają też garnki miedziane – miedź równomiernie rozprowadza ciepło, a dodatkowo rondle miedziane mają niepowtarzalny design. Na garnkach nie warto oszczędzać – używamy ich codziennie, a dobrej jakości naczynia to inwestycja na lata. Odpowiedni rozmiar rondla zapewni nam wygodę Wybierając rondelek zastanówmy się, jakiego rozmiaru potrzebujemy. Małe, o średnicy 12 cm lub 16 cm przydadzą się do ugotowania jajka czy odgrzania małej porcji posiłku. Duże (20 cm, 24 cm lub 28 cm) sprawdzą się podczas gotowania większych potraw. Warto zaopatrzyć się przynajmniej w jeden rondelek mniejszy i jeden większy. Płaski rondelek, nazywany tygielkiem, czyli rondel z dwoma uszkami będzie idealny do duszenia mięsa albo do jego podsmażania. Rondelek z dzióbkiem natomiast przyda się do podgrzewania i nalewania zup lub sosów, chroniąc przed rozlewaniem się płynnych potraw. Niskie rondelki posłużą idealnie do roztopienia masła na ciasto. Każdy z nich warto kupić razem z pokrywką – przyda się do przechowywania potraw w lodówce, nie przenosząc zapachu. Większość rondelków nadaje się także do użytkowania w piekarniku – spełniają wtedy funkcję małej brytfanki. Garnki do płyty indukcyjnej Jeśli mamy płytę indukcyjną obowiązkowo musimy zaopatrzyć się w garczki do kuchni indukcyjnej. Specjalnie dedykowane rondelki to te z grubym dnem, przez co ciepło jest świetnie rozprowadzane, a rondel nie przywiera do płyty. Muszą być wytrzymałe, dlatego często wykonuje się je ze stali nierdzewnej. Obecnie, garnki teflonowe też w większości przypadków nadają się na indukcję. Jeśli zależy nam na konkretnym kolorze, poszukajmy wśród garnków ceramicznych – powłokę ceramiczną można dowolnie pomalować, łatwo zatem dopasować garnki do wystroju naszej kuchni.